Skip to content

Let's talk

Ijmal

THE COMFORTABLE ONE WEDGE HEEL SHOES

Previous Next

Saara Nurse - pre-order

limited edition

Estimated Time of Arrival (ETA 1 June 2020)

RM159.00

RM129.00

  • Microfiber upper material
  • Water resistant and high durability
  • 2.0cm Heel
  • Non slip rubber outsole
  • Ortholite insole for prolong walking and standing
  • Breathability cloth lining material
  • Size available: US 4 (EU 35) - US 10 (EU 41)
  • For more info, ask us at service@ijmal.my
Days Hours Minutes Seconds JOIN VIP WAITING LIST

Bukan Sekadar Eksklusif, Malah Sangat Selesa Menyokong Tumit & Tekanan Pada Kaki

Sesuai Untuk Wanita Berhijab Yang Aktif Di Tempat Kerja Dan Juga Yang Gemar Melancong & OOTD Bersama Teman

JohorStudio.com

Tapak Lembut

Kasut premium ini menggunakan tapak yang lembut dengan ketebalan mencecah 10 mm*.

a

Kualiti Premium

Bahan utama Saraa Basic adalah material daripada kualiti yang lebih baik dan tahan lama.

b

Jahitan Kemas

Setiap keluaran Saraa Basic mempunyai jahitan yang kemas pada setiap kasut.

c

Sesuai Untuk Berjalan & Berdiri Lama Sepanjang Hari

Design yang eksklusif direka khas untuk menyerap tekanan pada tumit kaki supaya selesa berjalan dan berdiri lama sepanjang hari.

JOIN VIP WAITING LIST

ORTHOLITE INSOLE

Berteknologi Ortholite Material

Kasut berteknologi 'Ortholite Insole' dicipta khas untuk wanita bekerjaya yang aktif di tempat kerja, banyak berdiri dan berjalan lama.

JohorStudio.com JohorStudio.com

HIGH QUALITY MICROFIBRE

Microfibre Berkualiti

'Upper part' kasut ijmal diperbuat daripada Microfiber yang kelihatan seperti kulit tetapi jauh lebih lasak berbanding kulit yang mudah berbau dan PU Material yang mudah rosak dan menggelupas.

WATERPROOF

Kalis Air & Mudah Dicuci

Takut kasut anda basah lagi? Jangan risau. Bahagian atas kasut IJMAL diperbuat dari microfiber yang kalis air dan mudah dicuci.

JohorStudio.com JohorStudio.com

FLEXIBILITY

Sangat Fleksibel & Selesa

Tapak bawah atau bahagian 'outsole' dibuat dari getah yang sangat fleksibel bagi memastikan kaki bergerak dengan lebih selesa sepanjang hari.

PRESSURE CALIBRATION

Tekanan Sama Rata Pada
Tapak Kaki

Insole di dalam kasut IJMAL menjalani proses R&D yang teliti. Setiap tekanan kaki diedarkan secara rata pada tapak kaki bagi mengelakkan kaki mudah berasa sakit dan lenguh bila berjalan lama.

20190819 Ijmal 20190819_2_0024 JOIN VIP WAITING LIST

Jaminan Kami

Dapatkan kasut Ijmal yang berkualiti dari kami tanpa sebarang risiko.Sudah Terjual 25,000 Pasang Kasut

'Easy Return' Andai Tak Selesa

Salah Beli? Boleh Tukar Saiz
Apa Kata Mereka Yang Telah Memilih Ijmal...

Kasut cantik, selesa dipakai dan selamat tinggal sakit tumit...Alhamdulillah Ummi Athirah Ummi AthirahGovernment Sector Sangat selesa utk pakai time travel..saya dah memiliki 2 jenis kasut Ijmal.. Norliana Abdullah Norliana AbdullahTraveler The best shoe I have! especially yg bekerja as teacher n miss sgt recommend!!! my 1st time beli online...nekad beli sbb dah bertahun sakit tumit tak baek2.. finally I feel heaven pakai ijmal pergi kerja ???.. Hafizah Nozari Hafizah NozariSchool Teacher Previous NextKenapa IJMAL?

Microfiber Yang Berkualiti Khas Untuk Anda

'Upper part' kasut ijmal diperbuat daripada Microfiber yang kelihatan seperti kulit tetapi jauh lebih lasak berbanding kulit yang mudah berbau dan PU Material yang mudah rosak dan menggelupas.

111.11

High Quality Grade Synthetic Leather

511.11

Same Look & Same Hand Feel as Genuine Leather

811.11

Lightweight

211.11

Waterproof

311.11

Breathable

711.11

Scratch Resistant

611.11

Superior Durability

411.11

Eco FrienflySiapa IJMAL?

Comfort Footwear For Cool Hijabis

Ijmal diasaskan oleh Tuan Burhanuddin pada Disember 2015 dengan hanya bermodalkan sebanyak 20 pasang kasut, kini Ijmal telah berjaya menjadi jenama yang dikenali ramai dan sudah hampir 25000 pasang kasut sudah terjual.

Ijmal terinspirasi oleh dua benda yang sangat cool di dunia ini iaitu hiking & wanita berhijab. Kenyamanan di atas gunung menjadi tunjang sumber inspirasi Tuan Burhanuddin untuk kasut ijmal & wanita berhijab iaitu isterinya banyak menjadi penyokong dan tulang belakang yang setia untuk membangunkan kasut ijmal. Oleh sebab itu tagline kasut ijmal "comfort footwear for cool hijabis"

Keutamaan ijmal ialah sentiasa meletakkan keselesaan pada si pemakai. Apabila anda banyak berjalan & berdiri lama ia akan memberi dua tekanan pada dua tapak kaki iaitu bahagian tumit dan bahagian hadapan kaki. Bila anda memakai kasut yang mempunyai insole yg sangat nipis ia akan mnyebabkan kaki anda sgt sakit bila berjalan dan berdiri lama kesannya tinggi kemungkinan anda akan sakit-sakit belakang dan kebas di bahagian kaki.

Beli kasut mahal-mahal pada waktu muda, dan habiskan duit di hospital pada waktu tua. Sangat tak cool! Insole new ijmal menggunakan teknologi baru dari kami. setiap kali anda memijak kasut ijmal ia mengedarkan seluruh tekanan pada keseluruhan tapak kaki. Jadi ia memelihara dan merawat kaki anda pada setiap langkah. memiliki kasut ijmal merupakan pilihan semula jadi untuk wanita-wanita cool seperti anda.

Apa Tunggu Lagi ! Klik Pre-Order Sekarang!

JOIN VIP WAITING LIST

FAQ

Risau salah saiz beli online. Boleh tukar ke?

Boleh. Walaupun Saara PREORDER, pihak IJMAL membuat lebihan tempahan untuk memberi ruang proses pertukaran jika saiz. Kami juga sediakan borang penukaran saiz jika saiz yang diterima tidak tepat dengan ukuran kaki.

Kalau kasut tidak sesuai boleh tukar?

Ya. Boleh. Kami berikan masa selama 14 hari tempoh bekerja untuk proses penukaran dan mestilah ikuti arahan di dalam sampul penukaran disediakan di dalam parcel pengeposan nanti.

Bagaimana cara dapatkan saiz saya?

IJMAL menggunakan saiz standard. Jika kebiasaan memakai saiz 39, IJMAL juga saiz 39. Tetapi jangan risau. Jika tidak sesuai kami menerima pertukaran saiz.

Untuk panduan ukuran saiz. boleh klik link “Size Chart” dibawah.

Size Chart
Bila tarikh pengeposan untuk Saara Preorder?

Tarikh pengeposan Saara Preorder dijangka pada 10 Mei 2020. Saara memerlukan masa sedikit untuk pembuatan kerana semua bahan diimport dari luar negara bagi memastikan kasut benar-benar selesa dan sampai pada pelanggan dalam keadaan yang benar-benar berkualiti.

Saara sesuai untuk kaki kembang?

Sesuai. Saara direka khas dari bahan microfiber yang mudah mengikut bentuk kaki terutama mereka yang berkaki kembang di depan. Rekaan hadapan yang “Mesra jari” memberi ruang pada jari kaki selesa bergerak semasa memakai Saara.

Saara sesuai tak untuk bekerja berdiri lama?

Sangat-sangat sesuai. Insole di dalam Saara IJMAL menggunakan teknologi “Ortholite Insole” yang berupaya menyerap tekanan pada tumit kaki dan membantu kaki berjalan dan berdiri dengan lebih lama.

Pre-Order Akan Dibuka Pada 17 Februari 2020

Tawaran istimewa untuk #ijmallovers ini hanya terhad untuk 200 Orang Pertama Sahaja.

Harga biasa Saara Basic ini adalah RM149.

Apabila mendaftar dalam senarai VIP #ijmallovers dan menjadi 200 orang terawal, anda akan dapat memiliki Saara Basic pada harga

RM149 RM119 sepasang

RM298 RM200 dua pasang

Sertai Sekarang

Days Hours Minutes Seconds© 2020 IJMAL.MY. ALL RIGHTS RESERVED.

Availability